fredag 29 april 2011

Note to self

Hej på mej!

Jobba inte v 38 om du blir gravid igen! Sov istället!

Slut på meddelande

måndag 25 april 2011

Glädje

Jag hade ett litet blodsockerfall där innan. Inga konstigheter. Vid sexsnåret frågade jag S om inte han var hungrig och han ba "näää" så vi fortsatte med våra göromål. Jag var så pass förbannad när vi monterade ihop sängen. Sade cirka en miljon gånger "Amen SMART att inte skicka med en bruksanvisning! Var ska den här sitta fast? Ingen aning, för det finns ingen bruksanvisning!!" Kanske sade jag även en del grövre ord. Jag tror även att en tår (eller två) kan ha tittat fram. Nu har jag sorterat bebikläder i högar med 50-nånting, 60-nånting, 70-nånting och >70 centilong. Jag tänkte börja att tvätta 50-nåntinghögen och sedan jobba mig uppåt.

Förresten svarade en om en spjälsäng på Blocket. Jag kan hämta den när jag vill och den kostar 200:-. Hoppas syrran vill köra ba'! Sedan måste jag även köpa en cykelpump till vagnen, en soptunna till blöjor och plastad frotté till vagnen. (Sedan måste jag även föda ut barnet. Det är gratis men ändå jobbigast på något vis.)

Det var det, det var DVD.

Irritationsmoment

Varför lägger man ut en annons på blocket och sedan kollar man inte sin mejl?

Mvh,
Hon som ingen spjälsäng har

lördag 23 april 2011

Gla' påsk!

Den ska jag inte äta.
Jag har organiserat och städat idag. Det var förlösande, må ni tro. Nu sitter jag och eftersvettas framför datorn i 'påskkläder' och smink, fet som en broilerkyckling da'n före slakt. På måndag ska vi fortsätta att organisera i barnkammaren. Där står det nu en massa kartonger som stinker nikotin. Tanken är att det inte ska göra det när barnet väl kommer. Även om hen inte kommer att sova där känns det liksom mysigare på något vis! Annars har jag pyntat med påskris och narcisser. I påskriset hängde jag små plastägg som katterna tyckte var utomordentligt roliga. (De låg nämligen på golvet sedan.) Fjädrar är otänkbart, dels för att det är taskigt mot fåglarna, dels för att det är för roligt för katterna.

Ikväll ska jag äta blinier och pasha, mina favoriträtter. Samt en massa godis hoppas jag. Jag har dessutom laddat upp med 1 Weihenstephaner alkoholfrei och inte mindre än tre Stowford press. Äre fest så äre. (Har även packat tre påsar Samarin, för säkerhets skull ...)

Glad påsk!

fredag 22 april 2011

Skötbord

Alltså, jag har hittat ett jättefint skötbord som man kan ha på tvättmaskinen och nu känns det lite som att jag kommer att bli ledsen och arg om jag inte får det!!
Men alltså, 2000:- är ju lite väl. Jag har inte de pengarna. Speciellt inte nu när jag ska bli mammaledig med typ hälften av min vanliga inkomst. Men kolla fiffigt?
Jag vill ha det.

Sovpaus

Hej!
Idag har vi handlat inför Jesus ankomst. Skoja, inför barnis.
T.ex. en DIGITALKAMERA (modääärnt) samt massa grejer på apoteket för ca 500:-. Jättekul!

Nu ska jag fortsätta sova hejdå!

torsdag 21 april 2011

*Retar också Jojo*


Vad gullig, den kan ingenting! Som du!

tisdag 19 april 2011

v 37

Happ! Magen 34 cm, Frallans hjärta slog 140 slag per minut, mitt blodtryck var fortfarande bra ca 135/75 (?). Blodsockret var 5.4. Jag vägde *trumvirvel* 90.9 kg!! Hade dock på mig Converse! De väger 1 kg va? & klocka? Minst ... 5 gram. Så tjock har jag ALDRIG varit förut, säger jag varje gång jag ställer mig på vågen nu. Annars var mitt blodvärde 120. Det var först 133, sen 130 och nu detta ... Förfallet beror på att jag inte tagit mina äckliga järnbrustabletter. Spyr av dem. Ska kanske köpa Blutsaft igen istället. Ändå godare. Annars är det mycket järn i mörk choklad. Hehe. *hehe*

Frallan hälsar med ystra sparkar mot revbenen. Hans huvud är ännu inte fixerat, men "ruckbart". Bättre än rörligt, I s'pose.

söndag 17 april 2011

Riksdagsval 2011

Alltså, sannfinländarna får 20 %?
Det är fan otroligt.

Otroligt pinsamt och hemskt.

lördag 16 april 2011


Hehe.

23 dagar kvar

Natten får 1/5 i betyg. Vaknade ca 4-5 ggr (minns inte exakt) för att kissa. Tråkigt.

Morgonen får även den 1/5 av betyg. Var trött, arg och svettig. Jag duschade kallt rätt länge och är nu bara trött och arg. Fick precis en spark på revbenen och en i bäckenet? (mina anatomikunskaper är sådär.) Det gjorde ont hur som helst.

Jag har 18/4, 20/4, (21/4), 27/4, 28/4 och kanske 29/4 kvar att jobba. Tre av dessa dagar är 12 h-dagar. Vet ej hur jag ska orka men det får väl gå på något sätt. Min chef trodde jag skulle jobba till 5/5. Ba' "jag sluter en torsdag"! Nej. Varför?

Glöm det.

onsdag 13 april 2011

Alkohol och bröstmjölk

Mammans bröstmjölk innehåller lika mycket alkohol som hennes blod och påverkar därmed även barnet. 

Det står att läsa på Ackis hemsida. Men den mesta mat vi äter innehåller alkohol i större eller mindre dos [källa saknas], t.ex. brukar ju alla skoja om att det är alkohol i filmjölk och så vidare. Dock ger man ofta fil, juice m.m. till barn. När man är gravid så delar man ju blod med barnet efter några veckor och således är det inte bra att dricka alkohol eller äta starka mediciner för fostret/bebisen. Men, om jag när jag ammar dricker t.ex. 5 starköl à 40 cl på 4 timmar får jag en promillehalt på ca 1,2. (Räkna ut din promillehalt här! Finsk sida såklart.) 1.2 ‰ är alltså 0,12 %. Det känns liksom inte så farligt att bröstmjölken innehåller 0,12 % alkohol. Dock kanske man brister i omdömet och inte är världens bästa förälder med 1,2 ‰ alkohol i blodet, men det är en annan historia.

söndag 10 april 2011

Hrmpf!

Hade inget tvättmedel. Vilken antiklimax.
Dessutom hade någon stoppat mitt källarförråd fullt med däck! Jävla stil, bara för att jag inte använt det på ... 1,5 år. Vi fick kånka ut allt. Jag fick sköna sammandragningar.
Hrmpf!

:D

Min tvättmaskin funkar igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Ska tvätta hela eftermiddagen nu! :D :D :D

Hade jag inte varit gravid skulle jag ha varit bakis nu

Igår var jättetrevligt. Lagom många kom och maten räckte och jag tror att alla gilla't.
Här är maten;
Sallad, tre sorters paj, två sorters cigar börek, fyra olika röror, focaccia och tabouleh.
Jag och Leila gick upp vid halv nio och började laga för vi orkade inte göra någonting på fredagen. Jorunn och Secken kom och hjälpte till också. Vi hann även rösta i finska riksdagsvalet vilket tog 1 h. Woop! Vi gjorde också två cheesecakes som  inte syns på bilden.
Här ser man mig vid presentöppningen. Frallan fick så jävla mycket grejer! Jag kommer inte behöva köpa kläder på ett halvår - år minst, bland annat eftersom min kusin vars barn syns på bilden ovan,, hade med sig en svart sopsäck med typ allt från bebiskläder till vinteroverall. Så himla skönt att ha mycket kläder på t.ex landet där det inte finns tvättmaskin! Sen fick den böcker, babyolja, badlakan och what not (kommer ej på allt nu). Babyshower:n får fem små plastbebisar av fem möjliga!

(Bilder tog jag inga själv utan har ogenerat snott från facebook.)

lördag 9 april 2011

Baby Shower

Idag är det dags för baby shower. Igår handlade jag och Leila mat för ett helt kompani, några BiB:ar samt alkoholfri öl och cider till mamman (det är jag, alltså). I morse klev vi upp redan halv nio och har bakat, lagat och mixat sedan dess. Även blåst upp ballonger och dammsugit m.m. Just nu står brödet och jäser och när det är klart ska jag duscha och skura lite golv, åka och rösta i (finska) riksdagsvalet och sedan ska vi göra klart det sista, lite sallader och röror och så. Kanske köpa snacks och dricka om det kommer barn. Det kommer att bli finemang tror jag. & så kommer Frallan få massa presenter, så efter idag vet jag nog lite bättre vad jag behöver köpa sen och så.

Återkommer eventuellt med bilder på mat m.m.

PuzZ

tisdag 5 april 2011

Vanklar (fri översättning till svenska)

Maria- något sånt här?

Räv?



Jorunn, kolla 00:57. Är Nico besläktad med räv, eller? 

måndag 4 april 2011

Vårdinrättningar som veterinär, vårdcentral m.m.

Funderar på att ta bort den där Babystrologygrejen. -->
Jag får ändå bara panik när jag tänker att jag ska föda barn OM 35 DAGAR. Fy satan.
Kommer ju gå åt ...
Jag blir så pass nervös av sjukhus och dylika inrättningar. Är dock rätt kaxig på vårdcentralen nu för tiden men skulle inte våga ta blodprov utan Emla eller så. 

Imorgon ska jag till barnmorskan så då bjuds det spännande v 35-info .
Fetma, blodsocker m.m. Sjukt intressant.

Mvh
Bloggen är min dagbok

PS. Imorgon ska dessutom två av katterna ta bort tandsten hod djurdoktorn. Håll tassarna att det går bra!!

Uppdatering: Blodtrycket var bra och lite lägre liksom bébés hjärtfrekvens (puls?).
Magen var 33 cm.

söndag 3 april 2011

Skor och fotproblem

Mina fötter har börjat svälla nu, typ samla på sig vatten. Det blir streck av strumporna. Idag tog jag på mig  ridstövlar för första gången sedan i höstas då jag tänkte rida idag och de gjorde pissont. Typ som att ha på sig konståkningsskrindskor. Det gick över efter typ en halvtimme men eh.

I fredags köpte jag även nya Converse. Hur tänkte jag då? Man måste ju liksom knyta dem. Det värsta var när jag skulle prova dem efter Viking Lines buffélunch bestående av bröd och burritos för min del. Jag flåsade "oj, man måste ju knyta dem ja" till expediten varpå hon sade "jag kan hjälpa dig" och ställde sig på knä och knöt skorna åt mig. Jag bara satt där som Jabba the Hutt och tänkte "skjut mä".
Han har visst inga fötter. Annars slående likt.