måndag 31 oktober 2011

Antar att INGEN bryr sig men à propos True Blood; fan vad gulliga Godrick och Hoyt är! Vill ligga i en kuddhög och klappa dem bakom öronen.

De isländska ljuden

Kaja har börjat träna på det isländska alfabetet.

Aa Áa Bb Cc Dd Ðð Ee Éé Ff Gg Hh Ii Íí

Jj Kk Ll Mm Nn Oo Óó Pp Qq Rr Ss Tt Uu Úú

Vv Yy Ýý Zz Þþ Ææ Öö

Det är lite jobbigt när hon säger "Ðð" när hon äter majspuré.

Fangtasia

Hur gullig är inte Jessica? Asfin hårfärg också. Den har jag som målbild. Men en sak som bekymrar mig är vampyrernas i True Blood huggtänder. Det är tvåorna som blir huggtänder, inte treorna/hörntänderna. Är inte det jättekonstigt, så säg! Det kanske är estetiskt motiverat men hörntänderna tycker jag ligger närmast!
Jättekonstigt ju.

söndag 30 oktober 2011

müsli utan ¨ går ju inte

Tillfredsställelsen i att pilla fast tre tangenter som en katt sprattlat loss från tangentbordet?  Rätt stor. Extra bonus; kan skriva p, ` och ^!!

Höst

Nu är det höst och snart blir det vinter. Jag tycker att det är okej med vinter till nyår ungefär men sedan står det mig upp i halsen ... Men det är rätt fint med höst va?

lördag 29 oktober 2011

I wanna do bad things with you

Jag vet inte om det är bra eller dåligt att varje avsnitt slutar med värsta cliff hangern. Jag gör den här minen ;O och sätter omedelbart på ett avsnitt till.
Bifogar bild på mina egna huggtänder.

Bra grejer

De här galningarna hade jag saknat en del! Försökte frisera lillfisen (den bruna) men det motsatte hon sig å det bestämdaste. Hrmpf! Nåja, vill hon se ut som en travhäst/mustang så!

fredag 28 oktober 2011

Självporträtt

Jag har knåpat ihop en liten bild på mig. I Paint, utan ritplatta. Det är jag som sitter, ensam, i ett mörkt rum med datorn. Hängmatta i parken eller hängpattar till marken? Se efter själva. Det där som ser ut som ett svartvitt stekt ägg på huvudet är en liten gullig höstdepression som kom tillsammans med förkylningen tror jag.

Vad gör NI en fredagkväll som denna?

Sömn

Ibland vill man att det ska finnas sömntabletter för barn. Ibland=de senaste dagarna. Skjut mig.

Familjeliv och statistisk signifikans

Enligt den här undersökningen som forumet familjeliv har gjort vill varannan mamma bli hemmafru.
   För det första så är det varannan MAMMA, inte varannan kvinna. Jag tror att de flesta föräldrar som jobbar vill umgås med sina barn mer och inte vara på jobbet när barnen är vakna. Dessutom jobbar man så länge och det tar mycket energi. Jag tror att de flesta skulle vilja jobba mindre men att de inte har råd. Sex timmars arbetsdag skulle ge lyckligare, mindre sjuka människor och fler arbeten till arbetslösa. Jag tror inte att så många har tänkt på pension och jämställdhet när de svarat på frågan utan snarare har svarat "med hjärtat".
   För det andra är undersökningen gjord på fucking familjeliv där det inte finns en normalt funtad människa. Jag blir alltid rädd och arg när jag har råkat hamna där, i de lågutbildade bigotternas högborg. Ursäkta de höga hästarna men det är inte direkt samhällets elit som sitter där och knappar. Snarare ett gäng elallergiska särskrivare som sitter framför datta_maskinen när Kevin och Tindra äter smågodis och kollar på Disney Chanel i gillestugan. För att omformulera mig; det är inte ett representativt urval. Alla kloka personer skyr familjeliv som pesten och går enbart in på sidan för att förfäras.
   Om jag skulle fråga om Pokémon är bättre än Strindberg i en mellanstadieklass och på en litteraturvetenskaplig institution så skulle jag få ganska olika svar.

Jag tycker att det är fantastiskt bra att man får vara hemma med sin bebi i 480 dagar i Sverige och att lagarna kring föräldraledighet har kommit till. Jag är jätteglad att jag bor just här för det hade dödat mig att börja jobba tre veckor efter Kajas födelse (delvis för att jag inte kunde sitta då, men främst hade hjärtat brustit). Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba deltid länge för att få mer tid och energi för att umgås med Kaja men det känns lite omodernt att sitta hemma och stoppa strumpor och ösa en stek när hon går i skolan.

Jag lovar att återkomma med nya synpunkter i ämnet om jag gifter mig svinrikt.

Vad fan har hänt med Lafayette???

Är så pass besatt av True Blood nu att ...

Jag undrar om det är värt att sova 6 timmar inatt för att se ett avsnitt till. Inte vilket avsnitt som helst - det första på säsong två. (Jag sade ju att jag är trögare än djupfryst sirap, men nu har jag ju en iFån och är besatt av True Blood. Det tar lite tid för vissa bara.)

torsdag 27 oktober 2011

Gotbild

Nu är det byt din presentationsbild mot din bästa gotbild-vecka på facebook.
Jag valde den här läckra!

En fin pepitarutig jacka ska den få

Känns inte det här lite overkill?
Man fattar ju att det kommer att bli luftbubblor och skit under ...


(Ja, jag internetshoppar grejer till iPhonen.)

SNORPARTY

Hey!

Vi har haft snorfest sedan helgen med lite feber, lite halsont och såklart mycket snor. Kaja har dock klarat sig och jag har försökt att vara noga med handhygienen och att inte pussa så mycket eller låta henne gräva mig i käften (hon gillar det). Det verkar dock som att hon blivit förkyld i alla fall för det rann en massa från näsan efter vår eftermiddagssovpromenad och hon snörvlade asmycket när hon ammade. Nu har hon vaknat nästan varje timme sedan hon somnade. Sist lade jag henne högt med kuddar (trots att jag är asrädd att hon ska rulla ned och typ plötsligt spädbarnsdöda sig själv om hon hamnar på mage) och gett henne koksaltlösning i näsan för att skölja bort lite snor. Imorgon ska vi tempa men det blir nog ändå inget babysim imorgon. Jag skiter i att jag är sjuk men när det är sorgligt för Kaja är det inte okej!! Dumma snor.

Vad kan man göra för att hjälpa en förkyld liten gris?

Jag kan ge ett tips som byteshandel; snyt er med våtservetter! Så skönt och lent när man är söndersnuten. Okej, Kajas pappa verkar inte göra succé i sovrummet så jag ska kolla om mina tuttar kan göra det. 

onsdag 26 oktober 2011

Bögar inte bloggar faxit.

Gissa vem som bloggar från sin alldeles egna iPhone? Jo, jag! Jippi!! Jag har inte riktigt fått bra flow än och failar på autocorrect hela tiden.
Men annars, kul grej! Nu får ni tipsa om roliga appar och sånt!

Rulla och bajs

Kaja rullade runt för första gången någon gång i början på månaden men nu de senaste dagarna har hon fattat och har rullat runt många gånger från rygg till mage  och en gång från mage till rygg (hon blev INTE glad då). Nu ligger hon och rullar runt och börjar gilla att ligga på mage lite mer också.

Annars då? Från att skita typ fem gånger om dagen som nyföding, och sedan en gång om dagen de senaste månaderna har hon legat och ruvat på dagens kalas i tre-fyra dagar. Mmmm ... jag vet inte om det är morotspurén eller ett utvecklingssteg dock men krämigt var det.

Beskriv dig själv med tre ord.

Fat, bad, beautiful.
Ska nog börja köra med det på jobbintervjuer et cetera!!
(Snodd här.)

Vad fick ni?

tisdag 25 oktober 2011

Utbudet är lite skralt.

Alltså, kom på att det finns barnvagnsbio!!! Om Harry Potter ... går på barnvagnsbio? Nej. Följande filmer får man välja på:
Bridesmaids: Asrolig, men har redan sett.








Johnny English: Reborn: Över min döda kropp.








Midnatt i Paris: Kanske den då, men romcom känns inte direkt nytt och fräscht och jag tycker att Woody Allen är äcklig och ful.







Svensson Svensson: Alltså. Näej. Jag tyckte att det var roligt när jag var 12. Alla vet att tolvåringar har asdålig smak, typ Smurfhits, Markoolio och Eric Saade.







Omröstning i kommentarsfältet!! Ni har 5 minuter på er! Shoot!!!

måndag 24 oktober 2011

Ensamtid

Ewonne skriver om ensamtid här för att hon fått kommentarer av någon galning från familjeliv.
    Fan vad folk ändå ska lägga sig i hur andra gör med sina barn? Ammar du inte? Vill du inte vara med ditt barn 24/7? Varför skaffade du barn? Kokar du inte morotspurén själv? Kokar du morotspurén själv? Har du rosa kläder på en tjej? Har du rosa kläder på en kille?(Väntar med spänning på att folk ska uppröras över Kajas djurfria kost. Not.)
   Det är inte som att ungen dör om den får morotspuré ur burk, ha barnvakt ibland, dricka ersättning eller ha på sig rosa kläder. Man får väl göra det som funkar bäst för en själv och sin familj så länge det inte är skadligt för barnet.
   Med det sagt så hade jag andra åsikter om ensamtid innan och efter Kaja. Innan tänkte jag att jag skulle ha barnvakt ofta och göra olika saker, men jag har liksom inte velat hittills. Mamma sade att jag absolut inte skulle vilja lämna bort bebin när den väl kom och jag ba "yeah right" men nu är det exakt så. Jag skulle aldrig våga lämna bort Kaja till någon. Jag grät som en gris första gången jag skulle lämna henne ensam med hennes far. Nu känner jag enbart en lätt oro och sms:ar ca en gång i timmen. *normal* Jag har varit "på krogen" en gång när hon sov men det är inget jag längtar efter desperat. Den enda anledningen till att jag är sugen på att lämna henne hos barnvakt är Harry Potter och dödsrelikerna Del II. (Haha, vilken tönt jag är.) Men bara för att jag inte vågar lämna henne ännu betyder det inte att jag inte uppskattar "egentiden" (tycker att det ordet är asfult) i stallet en gång i veckan eller på kvällarna när hon har somnat. Jag tror att martyrmorsor som bara lever för/genom sina barn kommer att må asdåligt när deras barn inte längre är barn för då har de inte längre något att leva för.
   Så, trots att alla får göra som de vill tycker jag ändå att man ska fortsätta att göra det som man tycker är roligt efter barnets ankomst oavsett om det är att gå ut med sina kompisar, åka till stallet, se Harry Potter och dödsrelikerna Del II eller något annat coolt. En uppoffrande martyrmamma är en bitter, tråkig mamma.

À l'extreme.

lördag 22 oktober 2011

Jippi!

Kaja har fått en ny snygg stickad sparkdräkt av sina mostrar. Här gör hon vågen av förtjusning.

Kaja äter

Det två i följetongen "mat". Del 1.
Kaja äter.
Min kille har bäddat sängen idag.
Eller gömt ett lik i den, det är lite oklart.

fredag 21 oktober 2011

#idol

Okej har kollat på några idolklipp på tv4 play (don't get me started on tv4 play, sämre webbteve finns väl inte???) eftersom de inte behagat lägga upp hela programmet men här är mina expertkommentarer om några som jag orkade kolla på.

Emil: Energi? Entusiasm? Inte det?
Amanda F: Min favoritröst men måste hon waila sönder hela skiten?
Amanda P: Har hon hört låten innan? Vet hon vem Bowie är? Har hon knarkat? (Gjorde samma jävla fadäs med Utan dina andetag veckan innan. Citat "Jag har inte hört låten innan!" Man ba, det är ej ett plus din dumskalle. Helgerån! (Införstått; Jocke Berg är gud, haha! *14*))
Robin: Asbra.
André: *gubbsjuk*(jag alltså)

Nu måste jag gå till min baby!

blod

Jag har börjat kolla på True Blood, hundra år efter alla andra. Jag älskar ju faktiskt konceptet en hemlig värld i världen (typ Harry Potter). Men  apropå hyperbolen hundra år senare; jag kör lite så, ser om hajpen håller i sig och låter andra testa och utvärdera. Sedan kan jag liksom njuta av det, efter en första sållning. Jag hade varken en minicall eller ett cash-kort och tacka fan för det! Men smartphone, det har jag ju ingen. Jag har ju en trasig dumbphone med sprickor och utan linsskydd. Nu är dock tiden mogen när andra har skaffat smartphones och "trampat upp stigen" och "märkt ut alla smultronstället". *poet*

Eller så är jag bara en trög jävel.

Farmen-Qristinas utvecklingsstörda jättebebis



Jag blev om möjligt ännu mer kär i Magnus Betnér efter det här. Vi känns som själsfränder. :)

torsdag 20 oktober 2011

Gråter en skvätt här ja, inga konstigheter,

Undrar vad Kissie tycker

God faktiskt!
Oj oj, nu är det upprörda känslor i mammabloggosfären!! Här och här.

Så, apropå barnmat; jag tänkte laga egen mat eftersom det inte är svårt att mosa potatis, morot eller broccoli men jag har faktiskt köpt burkar. Kaja har nämligen svårt att äta hemlagad (kokad) mosad morot eftersom den inte blir lika slät som burkpurén. Det blir bitar och eftersom hennes tungmotorik är lite si och så åker bitarna ut. Dessutom är det praktiskt att det finns färdig när hon är hungrig. Dock kokar vi potatis och blandar med rapsolja och tuttmjölk. Inga rosetter runt burken dock. :(
Annars är hennes favorit majs och potatispuré och palsternacka och potatispuré! (Det är i och för sig de enda hon har smakat.) Jag smakade på palsternackspurén för att se om den var lagom varm och den smakade inte hundmat utan faktiskt rätt  gott trots att det inte var salt i. Igår fick hon sitta och suga på en broccolibukett och hon brukar även få smaka lite på morgonsmoohien eller banan ibland (fast då ser det ut som att hon har bitit i en citron).


När hon blir äldre och kan äta mer bitar och ställer högre krav på näringsmässig variation kommer jag vara nödd och tvungen att laga mat eftersom alla burkar innehåller döda djur, de döda djurens ungars mat eller djurens mens. Jag har köpt boken Grön Barnmat och den verkar mycket bra. Jag får återkomma när jag har lagat några recept. Det kommer att bli roligt när Kaja kan äta lite fler/större saker! Jag tänker rotfrukter i ugn, hommous, tartex på smörgåsrån och sådana där majskrokar! Jag ska SJÄLVKLART baka majskrokarna själv!!! Recept mottages tacksamt. Var kan man köpa krok-formar? Ikea?

najPhone

Jag höll precis på att beställa en iPhone från Tele2:s hemsida men fick bara felmeddelande efter felmeddelande. Bytte dator, bytte webbläsare -  inget hjälpte. Tänk vad jag skulle blogga, MED B I L D E R, om jag hade en iPhone. Oj oj oj va. Men nu blev det inte så. Korkade Tele2-shop som inte vill att man impulsköper iPhones mitt i natten.

/Hon_med_trasig_Nokia

tisdag 18 oktober 2011

En mjölkprodukt med tusen stavningar

Dagens stavning av crème fraîche; "creme frasiche" 
Whatta???

Källa.

eLeKtRiSk TvÅlPuMp

Den där elektriska tvålpumpen som de gör reklam för på teve nu? Som ba "vet du hur mycket bakterier det samlas på en tvålpump??" "Rör ALDRIG en tvålpump igen!!!!" Mvh något påhittat hygienråd. Men asså ...
  1. Man rör tvålpumpen innan man tvättar händerna och tvättar således bort de eventuella bakterierna.
  2. För att det ska vara någon poäng ska man inte heller röra kranen sedan och de flesta har väl inte en elektrisk kran hemma?
  3. .... idioter.
Slut på intressanta åsikter om tvålpumpen!!!!11

Sims 2

Jaha, jag har börjat sova in på förmiddagen och spela Sims 2 på nätterna. När jag vaknar på natten drömmer jag om Sims och jag ser typ mitt eget liv i humörmätaren (t.ex. blåsa, hunger, miljö, umgänge o.s.v.)
Kanske dags att pausa?? Dock gjorde jag en asrolig Lisbeth Salander-gubbe som hade som ambitionsmål att ligga (myspysa) så mycket som möjligt. På  ålderns höst adopterade hon en unge och för att den inte skulle bli föräldralös gifte hon sig med städerskan som flyttade in och hennes högsta dröm var att adoptera en unge så då blev det en till?? Så nu bor städerskan där med barnen och det känns liksom ... oansvarigt att lämna henne i sticket? Om man säger.

På fredag ska jag jobba tre timmar. På jobbet alltså, inte hemifrån!!

Till Vonapa

Mössens Julafton

När nätterna blir långa
och kölden sätter in
tar Mamma Mus och samlar hela barnaskaran sin
Hon visar sen på fällan,
akta er för den så får vi allesammans fira jul igen

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Och Mamma Mus är flitig,
hon hämtar en bit kol
och svärtar tak och väggar i sitt lilla musehål.
För nere uti källarn har mössen sitt krypin,
där städar barna skrymslena med svansen sin.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Till slut så kommer kvällen
som alla väntar på,
och Pappa Mus han letar fram en känga utan tå.
Den har dom sen till julgran och pryder den så fint
med spindelväv i gult och blått och gredelint.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Och Pappa Mus han säger:"Nu ska vi ta i ring.
Låt kängan stå i mitten.
Sen så dansar vi omkring.
Så räck varandra svansen. Den kan vi hålla i.
För ett och två och tre och nu så börjar vi."

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Var unge får till julklapp
en liten, liten nöt,
den gnider dom med kolapapper så att den blir söt.
Från skafferiet tar dom en fläskbit eller två,
och den får allesammans lov att lukta på.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Och gamla Mormor Mus
hon har också kommit ner,
och hennes gungstol gungar takt,
när hon som dansen ser.
D´är ingen riktig gungstol för som ni alla vet,
så sitter hon och gungar på en stor potät.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Dom hoppar och dom dansar
och trallar så en stund,
tills Pappa Mus han säger:
"Nej nu tar vi oss en blund."
Och barna går till sängs,
medan pappan håller vakt,
och snart så snarkar allihop i schottistakt.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!

Men gamla mormor gäspar
och säger liksom så,
att julen den är roligast för alla som är små.
Om ingen går i fällan och aktar sig för den,
ska alla nästa år få fira jul igen.

Hejsan och hoppsan och fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!
Hej!

/Har ej dött

lördag 15 oktober 2011

Klassiker

onsdag 12 oktober 2011

Det är lätt att vara efterklok

Nu ska ni få två matnyttiga tips!

Det första är att göra egen pesto av bladpersilja som är jäkligt billigt så här års. Man hinner ju inte alltid äta upp ett helt knippe, eller ens frysa in den och så här kan man använda lite halvvissen persilja också. Mixa persiljan, lättast i matberedare, med nötter eller frön, mycket vitlök vitlök och en god olja. Jag använde naturella cashewnötter, solrosfrön och kallpressad rapsolja men man kan såklart variera det. Ta mer olja om du vill ha en rinnigare pesto. Tillsätt lite salt om du använt osaltade nötter. Peston borde passa barn också, utan salt och med lite mindre vitlök än min anti vampyrdos. Jag brukar även göra peston med rucola som börjat vissna och det är asgott! Blanda peston med pasta, oliver, soltorkade tomater och kikärter. Ät och njut.

Mitt andra tips riktar sig till småbarnsföräldrar. Mixa inte peston när familjelyckan sover.

Kaja (ehrm) vill ha ...

  • Fjällräven Kånken mini-ryggsäck (den klarblå var också jävligt fin!!)


Jag ska sälja min själ till satan sedan ska jag köpa det till henne! :D

Uppdatering: Köpte en åkpåse för 295 istället. Inga prickar dessvärre. :(
Jag tänkte lite på det här inlägget imorse när jag låg och försökte sova fast Kaja tjöt/skrek och klöste mig där hon kom åt. Jag försökte få henne att låta mig sova lite till med alla tricks; amma, napp (hon har fått napp!!), spela död m.m. Inget fungerade. Då låg jag och knep ihop ögonen och närde en dröm att hennes pappa som låg och snarkade på andra sidan sängen skulle vakna och gå upp och gulla med baby. Han måste ju också vakna av hennes morgonvrål? Trodde jag, ja. Han sov gott vidare till elvarycket och jag och Kaja gick upp och drack smoothie, kaffe, bröstmjölk, gymmade, kollade på Malou och så. En gång när hon var pytteliten lämnade jag också henne i sängen med honom och gick på toa och hörde hur hon vrålskrek men tänkte bara "Jaja, hennes pappa är där och gullar med henne hon slutar snart." Några  minuter senare ville jag se om allt verkligen står rät till och då ligger Kaja och är röd i ansiktet av skrik och tio centimeter bort ligger hennes far ... och sover!!!! På förekommen anledning undrar jag om det är något som gör att han kan sova vidare och inte vakna av hennes bök och ljud? Jag skulle i vanliga fall kunna sova mig igenom Armageddon men om Kaja vickar på lillfingret är det lögn att jag ska sova vidare ... Jag vill inte vara en sådan som säger att det finns 'biologiska skillnader' mellan könen, fast nu tror jag lite på det i alla fall, ofrivilligt! Eller alltså att jag har ändrats och vaknar mycket lättare i alla fall.

tisdag 11 oktober 2011

Känd från facebook

söndag 9 oktober 2011

Stolt mamma

En unge, inte päls!

lördag 8 oktober 2011

Tjockis

Hertigen av Pisa vill jag prisa, där han satt och spisa' på sitt slott.
Tuppar och kalkoner, champinjoner, ostron och meloner, det var gott.
Skeden tog ett skutt i, tuttifrutti, rätterna var sjutti plus kompott.
Hummer-medaljonger, sju kartonger, kex och höns-buljonger, i karott.
Han blev av utav grädden, längst på bredden, tornet kom på snedden, för hans skull.

tisdag 4 oktober 2011

Tofu is the shit

Middag är min (själv-)goda tofustroganoff med råris och broccoli samt (en till) 2,8:a framför landet brunsås. Nom nom.

Sen blir det nog lite mer Sims på fejjan. Råkade bli besatt och sitter och skickar grejer till en annan föräldraledig. Ehrm.

Uppdatering: Det handlar om mjölk!!!! Hoppas på en knytnäve i magen på Staten/Mjölkfrämjandet!
Om Kajas "fårskinns"-fäll vore en urtavla och Kaja vore en minutvisare så har det gått 45 minuter. Snurr snurr. Men hon har inte vänt från rygg till mage igen sedan i söndags. Det kanske var i misstag!

söndag 2 oktober 2011

Hej!

lördag 1 oktober 2011

Gravitation

 Kaja har fått en hög bebistol. Det bästa är att man kan kasta ned leksaker så de riktigt dunkar i golvet! Jippi!
Leka leka!

Kasta kasta!
Var är mina leksaker?!

Som en ful dans

Det här med att ungen gnäller och så står man och skumpar eller skakar barnvagnen för att lugna den. Fast någon annan håller i ungen. Jag känner mig alltid lätt förståndshandikappad då.

Death metal-banden står i kö ska ni veta

Min bebi growlar mycker tuffare än era bebisar.