söndag 22 januari 2012

Kött

Vet ni att när kött bryts ned förruttnar det i tarmen och utsöndrar farliga bakterier medan växter bara avger mjölksyra, vilket är nyttigt för kroppen, under nedbrytningsprocessen. Köttätande djur har en tarmflora som tar hand om köttbakterier och kan äta rått kött men människan är ingen köttätare och kan bli väldigt sjuk om hon äter gammalt eller rått kött. Ändå äter folk mer kött än någonsin. "Skit i djuren, skit i miljön, skit i solidaritet med fattiga, jag ska ha kött" verkar många tänka. "Det är ju så gott!" Jag förstår inte hur något kan vara så gott att man upphör att känna empati med djur, fattiga människor och vår planet, men det ligger väl en egoism i botten. Kanske kan den här artikeln i DN få någon att ändra sig. Då rör det ju plötsligt en själv.

2 kommentarer:

Zahra sa...

Åh detta dåliga samvete, vet att jag borde äta mindre kött. & det finns skitbra alternativ & dessutom gott. Har iaf börjat att skippa kött. & ska har som mål att åtminstone käka veg minst fyra ggr i veckan. Måste ju börja nånstans.

Olga sa...

Det är bra att ta ett steg i taget om det funkar för en! Sen tror jag att det är bra att inte ersätta kött utan göra nya rätter så man inte jämför. Kanske! Kolla in bloggen veganmage, han har sin bas i Malmö och massa bra tips!! Puss