måndag 30 april 2012

Syskonkärlek

En sak som är bra mitt i allt det här vidriga är mina fyra syskon. Vad smarta, snygga och bra de är? Världens bästa och finaste och så vidare. Blir fascinerad av allt de kan och gör.
Vi har umgåtts ca varje dag sedan pappa dog tror jag. Hemma hos oss har vi gjort långbord till syskon och mamma och killar och kokat middag för tio personer flera gånger. Jag kände mig som en italiensk matrona när jag stod och knådade pizzadeg till allihop. Man önskar att man kunde göra sånt lite oftare, även om ingen dött.
Det är så skönt att ha mina syskon nu. De är i exakt samma situation och man behöver inte hela tiden prata för man bara förstår varandra. Jag orkar inte träffa någon utomstående ännu riktigt (fast jag måste nog jobba på torsdag). Vi kan bara vara och ibland berätta någon pappahistoria och skratta.
Jag vill också skaffa fyra syskon till Kaja så att hon också får fyra bästa vänner, som jag har, att hjälpa henne. Det kan förstås vara okonventionellt med fler är 2,1 barn men om man inte är så pengafixerad så är det klart värt det. Jag kan bara gissa hur jobbigt det skulle vara att fixa allt själv. Sitta ensam på begravningsbyrån och välja kista, ensam tömma lägenheten och ensam bestämma begravningsceremoni. Fy fan.
Syskon alltså. Värd grej.

söndag 29 april 2012

...

Då har man varit faderlös i en vecka då. Hej va det går.

lördag 28 april 2012

Odla

Pappa hade varit stolt.

Eller ja. Jag köpte ju färdiga plantor. Men det är tanken som räknas, eller?

fredag 27 april 2012

Skratta

Skratta till.

torsdag 26 april 2012

Madrigal

Jag ärvde en mörk skog dit jag sällan går.
Men det kommer en dag när de döda och levande byter plats.
Då sätter sig skogen i rörelse. Vi är inte utan hopp.
De svåraste brotten förblir ouppklarade trots insats av många poliser.
På samma sätt finns någonstans i våra liv en stor ouppklarad kärlek.
Jag ärvde en mörk skog men idag går jag i en annan skog, den ljusa.
Allt levande som sjunger slingrar viftar och kryper! Det är vår och luften är mycket stark. Jag har examen från glömskans universitet och är lika tomhänt som skjortan på tvättstrecket.

måndag 23 april 2012

Jag och pappa.

söndag 22 april 2012

Pappa

Idag dog min pappa. Min stora, bullriga, starka pappa som kunde prata om vad som helst hur länge som helst och alltid bar de tyngsta grejerna och körde lastbilen när man flyttade, är död. Det går inte att greppa riktigt. Det är för orättvist att dö ensam hemma på sin 63e födelsedag. I fredags ringde jag honom och frågade om vi skulle fira men det ville han inte eftersom han inte kunde behålla någon mat efter två olika antibiotikakurer som förmodligen slagit ut alla hans tarmbakterier. Läkaren hade inte hjälpt honom alls när han hade sagt att "magen hade pajat". Han andades flåsigt och tungt, och jag tyckte att han skulle åka till sjukhuset. Pappa sa att han inte skulle åka på helgen för då var ju sjukhuset stängt. Kanske på måndagen (imorgon alltså). Det blev inte så. Vi sade att vi vill att han ska obduceras. Om hans läkare har gjort något fel, vilket det ju onekligen verkar som, ska jag se till att det tar ett sådant satans hus i helvete att hela helvetet brinner upp och den idioten får sparken. Jag är så arg. Mina bröder hittade honom också. Han var inte död ännu. De fick se sin pappa dö och de är bara tonåringar. Barn.
Pappa var så glad över Kaja. Han skickade tre sms när hon fötts och kom till BB med gula rosor och nötter och vindruvor. Fast man inte fick besöka någon på BB. "Jag får egentligen inte vara här!" viskade han och fick se Kaja "live" först av alla i familjen. Han var så glad över Kaja. Köpte fina och rediga presenter till henne (bilstol, vinteroverall, Fjällrävenryggsäck) och valde fotografier som han satte i silverramar att ge bort och ha hemma. Det sista vi sade när vi pratade i fredags var om Kajas födelsedag som kommer snart. Han undrade vad hon ville ha i present. Han var inte heller säker på om han skulle vara bra till dess. Det är klart, sade jag. Det är ju om flera veckor. Tji fick jag. Nu har jag ingen pappa mer och Kaja har ingen morfar.
Vem ska nu ringa och berätta att det snart är sommartid, att några stjärnor står extra nära varandra på himlen eller berätta om Palmemordet? Pappa som alltid hade med sig frukt och god dricka när han kom på besök. Som alltid pratade för länge om tusen olika saker så att man blev alldeles vimmelkantig. Aldrig mer kommer jag att sitta och höra honom prata eller titta på mig under sina långa ögonfransar eller peka på något med fuck you-fingret.
Jag minns när jag gick i sexan och pappa körde bussen vi åkte på skolutflykt med. Man var ju rätt cool som hade en pappa som körde buss! Han var också med på någon skolutflykt i Fjällnora, tror jag. Vi bodde i en stuga. Det var på lågstadiet någon gång, tror jag. Pappa var mycket mindre pinsam än mamma att ha med sig på sådana saker, tyckte jag (förlåt mamma).
Pappa som alltid skrev i tidningsmarginalen. Små referenser som gjorde att han inte kunde kasta tidningen. Han kan väl förresten inte kasta något! Jag har ärvt lite av det där, tror jag. Jag tänker att saker kan vara bra att ha någon gång i framtiden, sådär.
Lilla pappa som inte fick fira sin födelsedag. Som låg ensam i en säng och dog. Han fick inte bli pensionär. Jag tror han längtade massor till det. Två år kvar bara. Sedan kunde han bara spela schack, läsa tidningen och gå i naturen och lyssna på fåglar och titta på träden. Det är så ofantligt orättvist att någon ska behöva dö så plötsligt och av något som jag antar kunde undvikas om läkaren bara givit sig tid att lyssna lite.
Jag vill att han ska vara kvar, här. Jag vill att vi ska ha ätit födelsedagsmiddag nyss och pappa äter som vanligt upp sist eftersom han har pratat så mycket. När han kom hade han med sig påsar med ihopvikta tidningar, god öl, och kanske frukt. Hans glasögon immar igen när han kommer innanför dörren så han står och säger "Jag ser inget!" och vevar med armarna för att känna var jag är. På skoj alltså, som att jag vore ett barn. Det är typiskt pappa.
Pappa tog alltid sitt jobb på största allvar. Han tyckte inte om att jag skolkade från skolan och åkte pulka med Leila en dag när jag var skoltrött. Han gick alltid och lade sig jättetidigt om han skulle upp i ottan och hade en hög arbetsmoral. Punktlig och lugn i trafiken (vilket var väldigt ocoolt när man var tonåring) men det är väldigt bra egenskaper som busschaufför. Han var fackrepresentant i slutet av sitt arbete också och pratade om att "installera en mejladress". Jag vet inte om han någonsin kom till skott. Han var inte förtjust i internet och att allt man gjorde kunde spåras.
Pappa jag saknar dig redan och det har bara gått några timmar sedan du dog. Jag vill att du ska komma tillbaka. Jag vill att du ska bli frisk och krama mig och att du ska få bli pensionär och se Kaja växa upp och umgås med henne. Den här känslan av att du dog alldeles för tidigt och på grund av någons slarv vill inte ge med sig. Jag har så må ha frågor och jag tänker hela tiden "tänk om ..." Tänk om jag hade tvingat dig att åka in i fredags när vi pratade. Tänk om läkaren tagit dig på allvar. Tänk om vi kommit lite tidigare till dig idag. Tänk om du hade åkt in till sjukhuset och fått dropp och medicin igår. Hade du levt nu då?
Tänk om du hade ringt mig så att vi fick prata. Jag ville ses. Säga hej då. Krama din stora kropp en sista gång. Så här plötsligt skulle det inte gå. Dina kinder var så smala sist vi sågs, men jag trodde inte att det var illa däran. Jag är så arg och ledsen och besviken. Jag hoppas att du har det bra, där du nu är. Att du har fått träffa Tage, Judith och Marianne. Jag hoppas att du kan se oss och se Kaja växa. Ta sina första steg. Jag ska berätta för henne om hennes morfar sedan, som tyckte så mycket om henne! Vi ska aldrig aldrig glömma dig.
(Jag hoppas att mina syskon och så tycker att det är okej att jag skriver det här. Jag kan ta bort det om ni vill.)

Armhålechock

P.g.a. upprördhet över folks åsikter om hår under armarna under/efter melodifestivalen har jag odlat mitt armhålshår som synes.
Men alltså, det kliar och blir blött och kladdigt samt att jag alltid luktar lite svett? Jag använder deodorant och duschar och så alltså men det luktar i alla fall. Jag måste göra något fel.
Det kanske ryker idag, håret. Den som lever får se.

lördag 21 april 2012

Hjälp!

Busschauffören råkade svänga fel, tillbaka till stan, på bussen mot stallet. Vi fick stå och vänta på en smal 90-väg och ba jaha?
Annars var den en sjuk busschaufför en gång som körde askonstigt sedan stannade bussen och gick ut och pissade på en åker? Jag och min syrra blev så pass rädda för han var ju typ full. Aja nu är vi på väg igen. Over 'n' out.

Stämningsbild.

Kents nya skiva

... släpps på onsdag men några låtar ligger redan här.

Cirkusartist

Kajas senaste tricks. Hon är väldigt mallig!

fredag 20 april 2012

Äckligt

Äckliga grejer Kaja sugit på idag:
• Disktrasa (blöt)
• Strumpa
• Skumtvättlapp

Glad i alla fall. Inte.

Ja ja

Igår eftermiddag fick inte Kaja sova eftermiddag p.g.a. att jag är ond och vet ni vad! Hon somnade tio över åtta! Jag dansade en jubeldans, kollade på två avsnitt 30 grader i februari och kom i säng före midnatt. Jag var ändå trött som en mört imorse och gick och lade ni och vilade med katten en timme till. Hrmmm.

torsdag 19 april 2012

Cool baby

En grej nu är att Kaja somnar runt nio på kvällen. Så då börjar min fritid runt nio och detta resulterar i att jag går och lägger mig runt midnatt. Det leder i sin tur till att jag inte vaknar av väckarklockan 06:15 utan av att Kaja vaknar av väckarklockan en bra stund senare. Rätt jobbigt.

Jag har försökt prata med Kaja om det här. Jag säger att andra bebisar i hennes ålder somnar runt halv åtta men hon vill liksom inte lyssna på det örat!

onsdag 18 april 2012

Poni hezt

Idag har jag

och

Vi tränade ökad trav och byten. Jag höll på att flyga ur sadeln och var röd som en tomat efteråt. Jag älskar att rida på vardagar!

Självporträtt

Värt

Värt inlägg och värt svar på en kommentar nedan:

Lustgas är inte bra för miljön. Men man kan nog förhindra att lustgasen släpps ut ur sjukhuset.

Att äta kött är inte heller bra för miljön, inte fan slutar man upp med köttindustrin för det så det är inte ett hållbart argument enligt mig.
Att det alltid ska finnas pekpinnar för kvinnor hur vi ska eller inte ska vara och hur vi ska eller inte ska känna. Vill någon kvinna sitta där med lustgas eller dylikt så låt henne för tusan. Det är ingen som vet hur ont hon egentligen har då allting är individuellt.
Bah trött en blir på det.

söndag 15 april 2012

Bokmal

Kaja har suttit i sin stol säkert en halvtimme och läst i samma bok, på samma uppslag. Det handlar om kor. Hon skriker upphetsat och pekar på olika saker och är nöjd och uppspelt. I vanliga fall är hon lite mer okoncentrerad och byter lek var tredje sekund ungefär. Spännande!

lördag 14 april 2012

Jojos frågor

1. Börja med att lägga upp en bild av den absolut mest heta person du vet om!

2.Vilken app på din telefon skulle du sakna mest om den försvann?
Whatsapp tror jag.

3. När spydde du senast?
I början av min graviditet med Kaja (alltså hösten 2010). Tror fan inte att jag spytt sedan dess.

4. Vad på din kropp är du mest nöjd med?
Ögonen kanske.

5. När grät du senast?
Minns inte! Brukar dock inte ha svårt för att gråta; quite the contrary!

6. Vilket är ditt drömresemål?
Jag har länge velat åka till Island.

7. Vilken är din paradrätt (recept krävs)
Jesus Amalia. Det har blivit en del risotto på sistone. Se här för recept.

8. Vilka 5 ingredienser måste du ha i ditt kök?
Lök, vitlök, svartpeppar, salt, tomatpuré.

9. Vad är lyx för dig?
Just nu är det att ha pengar hela månaden som dessutom räcker till saker som inte är mat, typ.

10. Sortera från 1 (vill helst) till 10 (över min döda kropp)
* Alltid gå runt i 15cm klackar oavsätt vad du gör i resten utav ditt liv.
* Alltid bära en strap-on över dina byxor.
* Bli dövstum i tio år.
* Dra ut dina framtänder. Du får inte sätta in nya utan måste gå runt som en 6-årig unge i resten av ditt liv.
* Tatuera in "Hitler" på din hals HITLER <-Den storleken.
* Bara äta från offentliga soptunnor.
* Dricka 5 liter matolja om dagen.
* Aldrig mer få lämna din lägenhet.
* Börja med meth (dagligen)
* Sitta i fängelse i 20 år.

torsdag 12 april 2012

Frågor, svar, frågor

Zahra vill att jag ska svara på några frågor! Let's!

– Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
– Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
– Create 11 new questions for the people you tag to answer.
– Go to their page and tell them they’ve been tagged!
– Do not tag back to the person who has already tagged you.


Här är Zahras frågor och mina svar. Mina frågor och vilka jag taggar vidare kommer längst ner.

1. Om du fick skaffa vilket husdjur som helst, vilket djur skulle du ha då?
Jag skulle vilja ha en egen häst men har inte tid eller råd.

2. Vilka tre politiska frågor ligger dig närmst om hjärtat?
Djurrätt, jämlikhet, invandringspolitik.

3. Hur ska vi egentligen få fred på jorden?
Ja du. Avskaffa män. Skoja! Avskaffa pengar och ekonomiska intressen så är hälften vunnet.

4. Vilket var/är ditt favoritämne i skolan? Varför?
Bild för att jag älskar att måla. Jag gör det sorgligt sällan (aldrig) nu för tiden.

5. Vart ligger den finaste platsen på jorden?
I skärgården någonstans måste det vara.

6. Vem är din bästa vän?
Tycker att det är jobbigt att rangordna vänner. Jag har många bästa vänner och mina syrrer och min kusin och så.

7. Vilket är det drömjobb? Alt. vilket är det roligaste jobbet du har haft?
Jag skulle vilja ha ett eget stall eller jobba med djur på något sätt. Ville bli veterinär men ångrade mig lite på grund av att man måste avliva djur och jobba på slakteri. Ej så mysigt.

8. Vad är det mest smärtsamma du någonsin gjort?
Antagligen Kajas förlossning.

9. Vad är du riktigt rädd för?
Döden.

10. Måste vi verkligen ha en statsminister och regering?
Nej men jag vet inte riktigt hur man skulle ha istället. Direkt demokrati via Internet?

11. Om du fick fråga vem som helst vad som helst, vem och vad hade du frågat? Jocke Berg, om han ville gifta sig.

Mina frågor!

1. Lägg in en jävligt gullig djurbild här under som uppvärmning:
2. Vilka är dina tre favoritteveserier?
3. Hur många barn vill du ha?
4. Föredrar du sms/whatsapp eller att ringa?
5. Vilket stjärntecken är du, och vad karaktäriserar det stjärntecknet/dig?
6. Vad tycker du om att äta djur?
7. Vilken kentskiva är bäst, i ditt tycke?
8. Är du pedantisk/anal eller en "slarvig bohem"?
9. Vilka husdjur har du haft? (namn, art)
10. Skriv tre geniala författare!
11. Sortera från 1 (vill helst) till 10 (över min döda kropp)
•Bara bära rosa kläder i två års tid
•Inte läsa en enda bok på tio år
•Hångla med din pappa
•Ha en gorilla som husdjur tills hen dör en naturlig död
•Tatuera in pentagram i pannan
•Säga "sa flickan" efter allt du säger
•Celibat i fem år
•Börja sjunga och spela på stan/ i t- banan för att tjäna ditt uppehälle
•Få HIV
•Bli nazist

Jag taggar Maria, Debbie, Ewonne, Christin, Rosa, Jennie, Janna, Lisa, Eller nåt sånt, Bondhustrun och Johannes, vars blogg jag inte har fått ännu!

Jag hoppas att ni svarar för jag lade ned mycket möda och stort besvär på att mobilblogga hela inlägget. Puss!

2 much

Jag tränade igår efter uppehållet på 157 år/ några veckor. Jag överlevde men fick lite yrsel då och då. Ja men sedan gick jag på promenad med Kaja i över en timme också. Benen ba "vi sjukanmäler oss idag!"

tisdag 10 april 2012

Slöfock_82

Hej bloggie! Hur går det med träningen då? Jo tack dåligt. Tränade två gånger i veckan tills för ett par-tre veckor sedan för jag hostade och sedan ... inget. Jag cyklar dock till jobbet 4-5 ggr i veckan och rider en gång i veckan. Igår red jag till exempel i skogen och tränade både passage och galoppombyten (höll på att bli sparkad ur sadeln, tackar som frågar) men ändå. Måste ju JYMPA och svettas och ha träningsvärk. Imorgon, då kör vi. Rödhåriga spetans medelpass som känns som intensiv. Whooopa!

måndag 9 april 2012

Vill ha körkort

Bussar till landet är så jävla menlösa. Avgång en gång i timmen, seriöst. Nu t.ex. missade jag bussen till stallet med en minut och måste åka ut 59 minuter senare. Kul. Ska sitta och sura i mina stinkande ridbyxor i en timme alltså. Förstår att landsbygden avfolkas.

Påsk på landet

Åka bil ut på landet. Lite sur K.

Äta blinier! Jag åt tretton stycken, nom nom.

Pasha till efterrätt. Lika gott varje år.

Kallar den här frisyren "påskkycklingen".

Hon sov ute. Sköööönt.

Då gick vi på en långpromenad i en timme eller kanske mer.

Sedan sov K igen på hemvägen. Man blir trött av lantluften!

lördag 7 april 2012

Det väger upp

En grej som är bra med bebisar är att precis så ledsen som man blir när de är ledsna, så glad blir man när de är glada!

Jaaa jaaa, säger han t.ex.

Min kille går runt och pratar "finlandssvenska" med finsk brytning för att IRRITERA mig! Hrmpf! Och säger att Markoolio är finlandssvensk. Det är han inte.

Det finns få saker som irriterar mig mer än när folk blandar ihop finsk brytning och finlandssvenska. Till exempel är Mark Levengood finlandssvensk men Markoolio finne, Tove Jansson finlandssvensk, Arja Saionmaa finne.

Medan finlandssvenska är en svensk dialekt så är svenska med finsk brytning helt enkelt svenska med finsk brytning. Inte samma sak alltså. Dock han många finnar lärt sig svenska i Finland, och talar alltså finlandssvenska med finsk brytning. Jag antar att det är där förvirringen har uppstått.

Glad påsk matte!
önskar anonym

fredag 6 april 2012

Min egen Golgatavandring

Kan inte komma på en enda rimlig grej som skulle kunna göra mig glad nu. Har gråtskrikit ikapp med Kaja i ca 1 h. Nu sover hon och jag känner mig tom och äcklig och vi har ingen mat hemma. Dessutom ligger jag redan 2000 kr back denna månad. Katternas vattenskål välte och har gjort hallgolvet buckligt. The joy. Puss

WT-morsan

Man är väl en "class act".
Alternativ titel "tack Kaja"

torsdag 5 april 2012

Snubbar asså

AAaah! Har hittat en ny favoritblogg! <3<3<3<3<3<3<3<3

Gla' påsk!

Jag köpte godis idag om det skulle komma några påskhäxor och plinga på. Mkt snällt samt vuxet av mig men jag är ju förälder nu! Det kom i alla fall tre små häxor och de tog en karamell var, men eh, det finns lite kvar.

Jag blir väl så illa tvungen att trycka i mig det.

Jag tänkte träna idag 20:30 och hade frågat min kille två ggr om det var okej. Så ba, var det påskschema och inget pass. :/

Så tänkte jag träna imorgon men så kom jag på att jag ska träffa min kollega och hennes ungar så då lär det ju bli en hel del fikande samt på rövensittande igen.

Sen är det påskafton och då lär jag väl smälla i mig så jag rullar hem. Aja.

Bitch 2012 får vänta! Har en randig hängbuk så bikini är ändå inte "aktuellt".

Rio

Den här "sköna liraren" har jag festat med en kväll. Maken till ... Ja. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Jag skämtade om att snus var coolare än cigg och han blev ursinnig. Skrek och sprang iväg. Är 42 som synes, men beter sig som 22. "Alternativ". Inget fel på det men det känns lite pubertalt. Aja. Jag kommer ju läsa den jävla bloggen och skräckas. Kuuul!!!

Bulle och fönster

Idag har jag jobbat i fyra timmar, alldeles ensam. Jag kollade upp elever, drack kaffe och åt bulle. Det var trivsamt.

Sedan var vi på babysim. Kaja har bytt tid så hon har fått flytta ned två nivåer så nu är hon bäst i gruppen. Idag ville hon simma hela tiden och kastade sig mellan mig och S innan vi ens han säga varsågod.

Nu är det städdags. Välbehövligt och skittråkigt. Har "unnat mäj" en glasspray så jag ska väl tvätta fönstren också. Oh lord.

onsdag 4 april 2012

C'est bizarre, non ?

"Så himla bissart!"
Citat Elsa Billgren.

Alltså, på rikt?
Jag skulle använda ett stavningsprogram om jag inte kunde stava så bra. Jag, som ju är BÄSTIVÄRLDEN på stavning har till och med det för säkerhets skull. Man vill ju inte bli uthängd på internet som felstavaren direkt! Jag kan tipsa om att använda autocorrect om man mobilbloggar eller mozillas inbyggda stavningsprogram om man är lagd åt det hållet. Man kan även använda Word. *tipsar*

Och, just det. Bisarrt heter det, från franskans bizarre.

Jävla språkfachist. Skoja!

"En sak som fachinerar mig är att de flesta föräldrar är mer konservativa med sina barn än med sig själva."
Clara igen.
Hon är inte ensam om att stava fascinerad som ovan och inte kunna använda Google eller stavningsprogram i Word eller dylikt (ironiskt nog när hon jobbar med text). Jag vill därför meddela att det stavas fascinerad. Fascinerar, fascinerande, fascinerat stavas enligt samma regel. Fascinerande att det ska vara så svårt!

Va

Ok.

måndag 2 april 2012

Tabula rasa

Maria har råkat ut för en överraskning.

Jag ska berätta en grej så att det inte känns lika jobbigt (kanske).

När jag var liten (i blöjåldern fortfarande) vaknade jag tidigt och gick upp utan att min mamma märkte det. Jag klättrade upp på köksbordet. Blöjan var full av bajs. Den var således tung och ramlade av när jag ställde mig på köksbordet. Så där låg en blöja full med bajs och framför mig; köksfönstret. Tabula rasa. Jag hittade någon penna som jag använde som pensel och använde bajset som färg och målade hela jävla köksfönstret. Och det var ett stort köksfönster. Tredelat. Jag fick in bajs i springor och vrår och fan vet var. Mamma vaknade av stanken. Ett omfattande saneringsarbete krävdes förstås. Det låter kanske som "ett roligt minne" trots allt, men min mamma kan fortfarande inte ens dra på munnen åt det. Och då fyller jag ändå trettio i sommar. Så äckligt.

Dressyr kan vara coolt



Eller nä. 

Förmiddag

Instagram style.

Som ni ser använder Kaja gåstolen som gåhjälpmedel även när hon inte sitter i den. Mycket kreativt barn det där. Men ska hon inte ha en kjol på sig?!

söndag 1 april 2012

Miljöbeskrivningar

Mons Kallentoft är lite enkelspårig i sina miljöbeskrivningar. Mexitegel, äpplen, Bruno Liljefors-kopior, traverser (?), Myran-stolar och heltäckningsmattor om och om igen.

Skratta

Snodd här.