måndag 12 augusti 2013

Dag 1

Idag var vi på besök på förskolan i en timme. Kaja brukar vara blyg en stund i början i nya miljöer, men inte idag. Hon rusade in och började leka med allt och härjade och pratade och sjöng. Hon lekte till exempel i en garderob med LED-lampor som ändrade färg. En regnbågsgarderob! "Vad är det med lamporna?" sa hon mest när hon inte skuttade runt och sjöng "Här kommer Pippi Långstrump ...!" När det var dags att gå hem kastade hon sig på golvet och ylade. "Inte gå hem heller!" Då fick hon vara ute på gården och leka lite medan jag pratade med personalen i köket. De var lite oroliga eftersom de aldrig lagat veganmat förut, men jag tror att det blir bra bara de börjar. En väldigt bra första dag, tycker jag och Kaja (som sover). 

Imorgon ska jag gå dit med henne, på tisdag och onsdag går pappan och på fredag går jag och Ilon med. Den enda infon jag fått är att inskolningen tar 1–2 veckor så jag får se hur länge vi behöver vara där nästa vecka. Hon verkar ju inte tycka det är genomvidrigt direkt så det går kanske snabbt!

4 kommentarer:

Maria sa...

Jippie vad härligt att höra! Tänk, snart är du föräldraledig med ETT barn flera dagar i veckan. Mmm, det är rätt gött det.

Olga sa...

Japp! Minst en dag! Kommer börja jobba 50 % och pappan 60 % (endes kvällar, helger mm) men det blir kul!

Ewonne sa...

Hurra! Låter som en perfekt första dag!

Olga sa...

Det var det!